söndag 6 juli 2008

Den som inte tar bort luddet ska dö!

Den som inte tar bort luddet ska dö! är en samling sura lappar som David Batra hamstrat under en längre period i sitt liv. Det är en fantastiskt rolig bok, som inte bara pekar på hur underhållande en del människor kan vara när de irriterar sig på sina medmänniskor, men även på en uppfinningsrikedom som är helt fantastisk.

Här kan du ju inte parkera din idiot!
Må lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan!


David Batra själv har skrivit små kommentarer till de olika lapparna, och det med stor humor. Här är en person som bjuder på sig själv, och på sina erfarenheter. Särskilt mycket tycker jag om en lapp där en förment tomte i ett öppet brev är ledsen över att han jagats hem av invandrarungdomar som inte känner till jultomtetraditionen. Det roligaste är dock inte tomtebrevet utan Batras filosoferande kring det. Jag citerar:

Det här är inga enkla grejer. Jag bodde i USA när jag var liten och givetvis skulle vi fira högtidligheter på svenskt vis. När det var påsk så skickade mamma därför ut mig i kvarteret iklädd kvinnokläder med en stor kvast mellan benen. Jag hade en tom kaffekanna som jag skull försöka få mina grannar att fylla med godis, men när jag stod framför den förste bistre amerikanen som tyckte att det var lagom kul att bli väckt av en skånskindisk femåring i kvinnokläder fick jag någon form av blackout. Vad heter egentligen påskkäring på engelska? Det slutade med att jag i panik skrek: "Give me Candy! I am an Easter Bitch!"


Det här är en bok fylld av småfniss, gapskratt och igenkännande suckar. Något alla med grannar bör skaffa sig för att åtminstone kunna skratta åt eländet.

Jag rekommenderar den varmt.

Läs vidare:
David Batras hemsida
David Batras blog

Andra bloggare om:
, , , , ,

Inga kommentarer: